Tänään kaupassa hortoillessani mieleni alkoi tehdä bataattisosekeittoa, ja niinpä suuntasin kaupasta kotiin sopivat ainekset kauppakassissani. Minulla oli tarkka visio miltä halusin sopan maistuvan ja kauniin keltainen keitto maistuikin valmistuttuaan juuri siltä kun toivoin. Yleensä en listaa resepteissäni ainesten tarkkoja määriä, sillä jokin toinen suhdeluku voi olla vielä parempi kuin mitä olen itse sattunut käyttämään - ja ennenkaikkea jokaisen tulisi mielestäni ruokaa laittaessaan makustella ainesosat juuri omaan suuhun sopiviin suhteisiin. Tälläkertaa suhteet olivat sen verran osuvat että kirjoitan ne vallan muistiin. (Tämä on muuten iso satsi, sillä halusin pakastaa loput, normaalisti tekisin kahdelle hengelle puolet tästä).
---
Paahteinen bataattisosekeitto
2 reilunkokoista bataattia
2 isohkoa rosamunda-perunaa
200 g sulatejuustoa
kasvisliemikuutio tai fondia (nyt laitoin yhden kasvisliemikuution ja pari ruokalusikallista sipulifondia)
2 l vettä
tummaa sesamöljyä
suolaa maun mukaan
Pilko bataatit ja perunat lohkoiksi ja keitä kasvisliemikuutiolla/fondilla maustetussa vedessä kypsiksi (n. 15 min, lohkojen koosta riippuen). Soseuta kasvikset omassa keitinvedessään ja lisää sulatejuusto. (Jos lisäät juuston soseutusvaiheessa saat keitosta tasaisen pehmeän, voit myös lisätä sen jälkeenpäin jolloin juustosta jää pieniä sattumia). Viimeistele keitto seesamöljyllä ja lisää halutessasi vielä suolaa.
---
nam! ylihuomenna menee kokeiluun.
VastaaPoista