Tämä resepti on peräisin äidiltäni, joka on kertonut sen olevan ruokatoimittaja Mysi Lahtisen käsialaa. En osaa sanoa kuinka kauas Mysin alkuperäisestä reseptistä on päädytty, taidan itsekin valmistaa nämä hieman äitini tavasta poiketen. Vuosien saatossa näitä jauhelihapihvejä on alettu kuitenkin reseptin alkuperään viitaten kutsua suoraviivaisesti mysilahtisiksi, mikä herättää välillä ihmetystä vierailevissa ruokailijoissa.
---
Mysilahtiset (Aurajuustotäytteiset jauhelihapihvit mustapippurikermakastikkeessa)
Naudan paistijauhelihaa
Pala Aurajuustoa
Kermaa (itse käytän tässä mieluiten ruokakermaa tai kasvisrasvasekoitetta, jotta ruoasta ei tule kokonaisuudessaan niin raskasta, mutta jos kuohukerma on kaverisi niin antaa palaa)
Lihaliemikuutio
Mustapippuria
Muotoile jauhelihasta haluamasi kokoisia pihvejä ja piilota jokaisen pihvin sisään reilu siivu Aurajuustoa. Paista pihvit pinnasta pannulla, lisää kerma, lihaliemikuutio ja mustapippuri. Hauduta pihvit kypsäksi (haudutusaika riippuu siitä miten muhkeiksi pihvit muovailit).
Kuva ei ole nyt edustavin mahdollinen, mutta minulla on ruoanhimoissani välillä vaikeuksia muistaa ottaa annoksista kuvia ennenkun käyn kimppuun - niin kävi nytkin. Otos on siis otettu nopsaan kännykkäkameralla, siitä mitä nyt enää oli jäljellä. Mutta hyvin maistui!
Mysilahtiset
---
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti