maanantai 21. kesäkuuta 2010

Lohitartar

Näpertelin iltapalaksi yksinkertaisen, mutta hyvän lohitartarin. Käytän tartarissa mieluusti sekä kylmäsavustettua, että graavattua lohta. Näin savun maku ei ole liian leimaava, mutta antaa seokseen mukavasti luonnetta.

---

Lohitartar

Kylmäsavulohta
Graavilohta
Kevätsipulien varsia, ruohosipulia tai purjoa
Tilliä
Ranskankermaa
Sitruunamehua
Mustapippuria 

Hienonna ainekset ja sekoita keskenään. Mausta pippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoile mieleisen ruisleivän kera (esim. Oululaisen Real tai saaristolaisleipä ovat hyviä vaihtehtoja tavalliselle ruislimpulle).

---


Lohitartar ruisleivällä

(Tavallisesti lisään ranskankermaa vain aavistuksen, mutta nyt syöjät olivat nälkäisiä ja lohta rajallinen määrä, joten sain ranskankerman määrää lisäämällä riittoisamman satsin.)

3 kommenttia:

  1. Tosi onnistunut, kesäinen iltapala! Vähemmän ruokaa laittaneet ystäväni innostuivat kovasti tästä sivustosta, ainut mitä toivoivat lisää olisi tarkemmat tiedot aineitten suhteista ja määristä. Kaikki tunsivat Annin ruoalaittotaidot ja päättivät käyttää sivustoa keittokirjanaan!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että lohitartar maistui ja että ystäväsikin innostuivat sivusta! Olen saanut muiltakin palautetta aineksien suhteista ja määristä ja kirjoitin asiasta äsken ihan oman juttunsa, missä perustelen tarkkojen määrien puuttumista resepteistäni. Toivottavasti se selkiyttää ajatustani pitää reseptit mahdollisimman suurpiirteisinä.:) Herkullista juhannusta!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista