sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Iltapala tyhjästä (tomaatti-kevätsipuli-oliivi-quesadilla ja pikkupizzaset)

Muutin noin kuukausi takaperin 24 tuntia ovensa auki pitävän huoltoaseman kyljestä piirun verran sivummalle ja olen sittemmin joutunut jo useampaan otteeseen tyhjyyttään ammottavan jääkaapin yllättämäksi. Näin myös tänäiltana. Hetken aikaa kaappeja koluttuani sain kasaan kuitenkin pikkuisen läjän aineksia, jotka muotoutuivat yhdeksi quesadillaksi ja kahdeksi tortillaletun päälle kasatuksi pikkupizzaksi. Yllätyksekseni tekeleet olivat varsin maukkaita ja näin ne syntyivät:

---

Tomaatilla, kevätsipulilla ja oliiveilla täytetty quesadilla ja pikkupizzaset

tortillalettuja
salsaa (tänään käytin old el pason valmista garlic salsaa)
kirsikkatomaatteja
kevätsipulia
vihreitä täytettyjä oliiveja (itse suosin niitä pienissä peltipurkeissa myytäviä, tälläkertaa täytteenä valkosipuli)
juustoa

Levitä salsa lettujen pohjalle ja kasaa muut täytteet pilkottuina salsan päälle. Lisää kerros juustoa ja quesadilloihin vielä tortillalettu hatuksi. Pikkupizzoissa juusto jää päällimmäiseksi. Paista uunissa 250 asteessa noin 10  minuuttia tai kunnes juusto pizzojen päällä on kullanruskeaa.



Quesadilla




Pikkupizza

---

Lättysten kyytipoikana nautittiin lasilliset eilisestä illanvietosta jäänyttä Etelä-Afrikkalaista Juno (Shiraz, Morvedre, Viognier) -punaviiniä. Vastoin kaikkia odotuksiani viini toimi ruoan kanssa mainiosti! Käyttämäni salsa oli sen verran mietoa ja sen määrä maltillinen, joten tulisuudesta ei koitunut ongelmia ja  viini toisti mukavasti makeiden kirsikkatomaattien ja paahtununeen juuston sävyjä. 

P.S. Pikkuveljeni ylioppilasjuhlien ruokakertomus antaa vielä odotuttaa itseään, sillä kuvat ovat toisten ihmisten kameroissa, mutta palaan asiaan heti saatuani otokset käsiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti