Kukkakaali on yksi suosikkikasviksistani ja tänään meillä syötiin helppoa muunnelmaa klassikkogratiinista.
---
Helppo keltainen kukkakaaligratiini
tuoretta kukkakaalia
kevyttä kasvisrasvasekoitetta tai ruokakermaa (esim. 5% tai 7%) (jos käytät raskaampaa, sekoita siihen puolet maitoa)
raastettua emmentaljuustoa (tänään käytin punaleimaa)
curryjauhetta tai kurkumaa
suolaa
pippuria
Leikkaa kukkakaalista kova kanta pois ja erottele kukinnoista sopivankokoisia palasia. Keitä kukkakaalia n. 10 min suolatussa vedessä, valuta ja nostele palaset uunivuokaan. Sekoita kasvisrasvasekoite/kermamaito, juustoraaste ja mausteet, ja kaada seos vuokaan kaalin päälle. Ripottele vielä hieman juustoraastetta koko komeuden pintaan. Paista uunissa 250 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes gratiini saa kauniin kullanruskean pinnan.
---
P.S. Pahoitteluni, että kuva jäi uupumaan. Kamera oli jo valmiusasemissa mutta "Jos nyt yhden haarukallisen tässä ensin..." No, hyvää oli, parempaa muistia ensi kerralla!
Gratiinista kehkeytyy mainio lihansyöjän lounas, kun vuoassa lepäilevän kukkakaalin peittelee ensin runsaan pekonin kera ruskistetuilla sienillä. Tomaattia kumppaniksi ja lounas on valmis! Olet tietysti jo kokeillutkin...
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Sienet ja pekoni ovat ehdottomia suosikkejani, joten tämä menee kyllä kokeiltavien listalle!
VastaaPoistaItse laitoin kukkakaalin kaveriksi parsakaalia, jauhelihaa ja suppilovahveroita, tuli aivan mahtavan makuista!
VastaaPoista