keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Sienimetsässä (mustatorvisienileivät, sienisalaatti ja paistetut kuhafileet)

Käväisin edellisellä viikolla sienessä ja saaliiksi tarttui vajaa litra mustatorvisieniä ja karvarouskuja yhden sienisalaatin verran.


Mustatorvisienet käsittelyssä


Mustatorvisienet paistettiin sipulin kera voissa ja tarjoiltiin paahdetun leivän lisänä.

---

Sienisalaatti karvarouskuista

Suolasieniä
Puna- tai keltasipulia
Kermaviiliä
Väkiviinaetikkaa tai valkoviinietikkaa
Mustapippuria

Liota suolasieniä tai kiehauta ne, jotta saat ylimääräisen suolan pois. Lisää etikka hienonnetun sipulin sekaan (näin sipulin kovin terä taittuu, eikä sipulin maku dominoi koko salaattia). Anna sipulin seistä etikassa aikataulusi mukaan, hienonna sienet ja sekoita lopulta ainekset keskenään. Mausta tulee tasapainoisempi, jos maltat antaa seoksen seistä ennen tarjoilua. Näin myös sienistä vielä tihkuva suola leviää tasaisesti koko sienisalaattiin. Etikkaniksi - ja ehkäpä myös suuri kiintymykseni sienisalaattiin - on muuten peräisin hellan ääressä viihtyvältä äidiltäni.

---


Sienisalaatti tarjoiltiin paistettujen kuhafileiden kera.


Kuhafileet maustettiin suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tuoreella tillillä ja paistettiin voissa pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti