Maukas vihreä curry thaimaalaiseen tapaan syntyy helposti ja nopeasti. Tällä kertaa valmistin curryn soijasuikaleista, mikä ei ole varsinaisesti kovin thai-henkistä, mutta sama resepti taipuu myös perinteisempien curryihin, joissa pääosaa näyttelevät esimerkiksi kana, liha, katkaravut tai kasvikset.
---
Vihreä curry thaimaalaisittain
Kasvis- tai sipuliliemessä keitettyjä soijasuikaleita (tai kanaa, katkarapuja, lihaa, kasviksia kalaa tms.)
Salottisipulia
(Valkosipulia)
Limettejä (tarvitset sekä limettimehua, että raastettua limetinkuorta)
Vihreää currytahnaa
Kookosmaitoa
Kalakastiketta
Ruskista soijasuikaleet pannulla, lisää hienonnetut salottisipulit, valkosipuli, currytahna ja raastettu limenkuori (Itse lisään valkosipulia välillä, välillä en, mutta mielestäni on tärkeää ettei se maistu kovasti läpi. Ole siis maltillinen sen kanssa.) Ruskista hetki ja lisää kookosmaito. Mausta kalakastikkeella ja limettimehulla ja hauduta hetki.
---
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti