keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Leivitetyt seitifileet

Lapsuudessani äitini paistoi usein leivitettyjä pakasteseitipalikoita. Myöhemmin, seitifileiden uiskenneltua jokaisen lähikaupan pakastealtaisiin, fileet korvasivat kalikat, mutta maku pysyi samana. Palasin eilen lapsuuden makumaisemiin paistelemalla maukkaita valkopippurin ja sitruunan sävyttämiä seitifileitä. 


---


Leivitetyt seitifileet


pakastettuja seitifileitä (tai niitä palikanmuotoisia)
kananmunia
vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua


Sulata kalat ja mausta pinta suolalla & sitruunamehulla (ja musta- tai valkopippurilla). Sekoita vehnäjauhoihin reilusti suolaa ja hieman maltillisemmin valkopippuria. Pyörittele kalat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja vielä kerran jauhoissa. Paista pannulla  (mieluiten voissa, oivariinissa tms.) ja pirskottele valmiiden kalojen päälle vielä sitruunamehua.

---


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti