perjantai 22. huhtikuuta 2011

Makkaratehtailua

Ystäväni saivat lahjaksi yleiskoneen lihamyllyosan ja sehän oli laitettava testiin. Pyhitimme illan salsiccia-henkisten makkaroiden loihtimiseen ja lopputulos oli varsin kelvollinen.


---


Salsiccia-makkarat paistinpannuhuoneen ja kumppanien tapaan


Luutonta sian potkaa, lapaa, selkää, paistia tms. (3 osaa)
Sian kylkeä (1 osa)
Valkosipulia
Persiljaa
Fenkolinsiemeniä
Suolaa
Punaviiniä
Lampaan tai sian suolta

Laita suoli likoamaan veteen. Pilko lihat krouviksi kuutioksi ja jauha lihamyllyssä. Mitä hienommaksi jauhat lihan, sitä murekemaisempia makkaroistasi tulee. Itse suosin karkeampaa jauhatusta, jolloin makkaroihin jää enemmän pureskeltavaa. Pilko valkosipuli ja persilja ja hienonna fenkolinsiemenet morttelissa. Sekoita mausteet taikinaan ja lisää punaviiniä sen verran, että taikinasta tulee hieman notkeaa. Massan täytyy kuitenkin pysyä kasassa. Lisää reilusti suolaa ja mustapippuria myllystä ja jauha massa uudestaan  lihamyllyssä. Solmi suolen pää  ja täytä liotettu suoli makkaramassalla makkarasuppilon avulla. Erota makkarat toisistaan kiepauttamalla suolta pari kierrosta, joka toinen kerta vasta- ja joka toinen kerta myötäpäivään. Esikypsennä makkaroita muutama minuutti n. 70 asteisessa vedessä. Kuivaa makkarat ja paista pannulla.

---


Lihat laudalla.


Mausteosaston väkeä.


Kerran jauhettu liha sai kaverikseen mausteita.


Toinen kierros.


Suoli.


Ensimmäinen makkara, nyt jännittää!


Menossa kylpyyn.


Esikypsennys.


Vielä kuivaus...


...ja pannulle! 


Ei ihan turha makkara-annos. Hyvää ruokahalua!


---

2 kommenttia:

  1. Ei hemmetti mitä kaikkea te (/sinä) ootte kokkailleet.. :))) -Matti

    VastaaPoista
  2. Haha, kaikkee siekin täällä iltapuhteeksi lueskelet ;)

    VastaaPoista