---
Salsiccia-makkarat paistinpannuhuoneen ja kumppanien tapaan
Luutonta sian potkaa, lapaa, selkää, paistia tms. (3 osaa)
Sian kylkeä (1 osa)
Valkosipulia
Persiljaa
Fenkolinsiemeniä
Suolaa
Punaviiniä
Lampaan tai sian suolta
Laita suoli likoamaan veteen. Pilko lihat krouviksi kuutioksi ja jauha lihamyllyssä. Mitä hienommaksi jauhat lihan, sitä murekemaisempia makkaroistasi tulee. Itse suosin karkeampaa jauhatusta, jolloin makkaroihin jää enemmän pureskeltavaa. Pilko valkosipuli ja persilja ja hienonna fenkolinsiemenet morttelissa. Sekoita mausteet taikinaan ja lisää punaviiniä sen verran, että taikinasta tulee hieman notkeaa. Massan täytyy kuitenkin pysyä kasassa. Lisää reilusti suolaa ja mustapippuria myllystä ja jauha massa uudestaan lihamyllyssä. Solmi suolen pää ja täytä liotettu suoli makkaramassalla makkarasuppilon avulla. Erota makkarat toisistaan kiepauttamalla suolta pari kierrosta, joka toinen kerta vasta- ja joka toinen kerta myötäpäivään. Esikypsennä makkaroita muutama minuutti n. 70 asteisessa vedessä. Kuivaa makkarat ja paista pannulla.
---
Kerran jauhettu liha sai kaverikseen mausteita.
Toinen kierros.
Suoli.
Ensimmäinen makkara, nyt jännittää!
Menossa kylpyyn.
Esikypsennys.
Vielä kuivaus...
...ja pannulle!
Ei ihan turha makkara-annos. Hyvää ruokahalua!
---
---
Ei hemmetti mitä kaikkea te (/sinä) ootte kokkailleet.. :))) -Matti
VastaaPoistaHaha, kaikkee siekin täällä iltapuhteeksi lueskelet ;)
VastaaPoista